12
Dum, Mai

sursă foto: catavencii.ro

Eveniment

Un miliard de euro, mare parte provenind din fonduri europene, urmează să distribuie Guvernul pentru IMM-urile care au fost afectate de criza coronavirusului.

O altă modalitate de ajutor din partea statului avută în vedere pentru întreprinderile mici și mijlocii sunt granturi pentru investiții acordate acelor firme care vor să-și facă o relocare a activității.

Modalitatea prin care firmele pot beneficia de aceste facilități este extrem de simplă: să dovedească o scădere a cifrei de afaceri în lunile martie, aprilie sau mai, cu cel puțin 25-30 la sută, procentul final urmând să se stabilească la nivel de guvern, a explicat, luni seara, la Digi24, ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș. El a precizat că firmele care îndeplinesc această condiție vor fi „eligibile” să primească acest sprijin.

Sunt două variante în lucru: o variantă este acordarea unei sume fixe raportate la cifra de afaceri, de exemplu 10.000 de euro la o cifră de afaceri până la 100.000 de euro; a doua variantă este o sumă fixă raportată la numărul de salariați, de exemplu un IMM cu până la 9 angajați să aibă 750 de euro pe salariat, cele cu până la 50 de salariați - 500 de euro pe salariat, iar dacă are până la 250 de salariați - suma fixă este de 250 de euro, a explicat Marcel Boloș, potrivit digi24.ro.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: