02
Joi, Mai

sursă foto: digi24

Eveniment

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, anunță o testare a populației la nivel național, după data de 1 iunie, aceasta urmând să fie realizată prin Institutul Național pentru Sănătate Publică. 

Testarea va avea rolul de a verifica nivelul de imunizare a populației, dar și de răspândire a virusului, la trei luni de la debutul pandemiei în România.

"Noi avem o testare, prin Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul pentru Supravegherea și Controlul Bolilor Transmisibile, pe care o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei tocmai pentru a evalua starea atât a imunizării populației, cât și a evoluției ulterioare pe care o avem în colaborare cu OMS și o facem la trei luni", a spus ministrul Sănătății, la Europa FM.

El a menționat că această campanie va începe după data de 1 iunie.

"Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când se termină pandemia sau prima etapă a pandemiei, fiindcă noi nu coborâm. Astăzi avem 231 de cazuri, dar în contextul în care ieri a fost o zi de sâmbătă în care testările sunt un pic mai puține decât în timpul săptămânii", a transmis Nelu Tataru.

Nelu Tataru a mai precizat ca aceste teste vor fi făcute și în funcție de zone, unele cu focar mai mare și altele cu focar mai mic, urmând să fie testați oameni care se oferă voluntar, potrivit realitatea.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: