27
Sâm, Apr

sursa foto: infooradea.ro

Eveniment

Ziua Regalităţii are o triplă semnificaţie legată de istoria României şi, în particular, de regele Carol I: la 10 mai 1866, Carol de Hohenzollern Sigmaringen a sosit la București și a depus în fața Parlamentului României jurământul de credință fiind încoronat Principe al României cu numele Carol I, la 10 mai 1877 Principele Carol I a proclamat Independența României, țara noastră devenind liberă, suverană, ieşită de sub vasalitatea formală a Imperiului Otoman şi, în fine, la 10 mai 1881 România devenea regat, iar Carol I devenea primul rege al României.

În 2020, din cauza condițiilor generate de noul coronavirus, nu se vor organiza evenimente tradiționale.

"În împrejurările actuale, Casa Majestății Sale Custodele Coroanei nu va mai organiza evenimentele tradiționale cu prilejul sărbătorii naționale de 10 Mai. Astfel, nu vor mai avea loc depunerea de flori și ceremonialul militar de la Statuia Regelui Carol I, nici sărbătoarea populară "Garden Party" de la Palatul Elisabeta, la care participau, anual, mii de invitați din toate județele tării și din Republica Moldova", se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei .

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei va transmite, duminică, un mesaj tuturor românilor cu ocazia sărbătorii naționale de 10 Mai.

De asemenea, în memoria fondatorului dinastiei naționale și al statului modern român, un reprezentant al Casei Majestății Sale va depune, în mod simbolic, duminică, o coroană de flori la statuia Regelui Carol I din Piața Palatului Regal.

Reprezentantul Casei Majestății Sale va depune flori și la bustul Regelui Mihai I din Piațeta Regelui, potrivit MEDIAFAX.

Sursa foto - radiooltenia.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: