12
Dum, Mai

sursa foto: Facebook

Eveniment

Fostul ministru al Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, le cere autorităților locale să susțină financiar presa.

,,Este vorba despre susținere în mod egal și transparent. Jurnaliștii sunt pe baricade, există cadru legal și sunt bani pentru a-i susține.”, a explicat, pentru brasovtv.com, Gheorghe Ialomițianu.

Într-o postare pe Facebook, fostul ministru al Finanțelor explică motivul și modalitatea în care presa poate fi susținută de autoritățile locale.

,,Solicit public autorităților locale să susțină presa din Brașov, prin finanțări din fonduri publice nerambursabile acordate de la bugetele locale. Acest lucru trebuie și poate să fie făcut, există cadru legal, sunt bani!

Ziariștii brașoveni și canalele de comunicare din Brașov (online, presă tipărită, radio și TV) sunt pe baricade, ca de fiecare dată, în aceste vremuri dificile. Îi felicit sincer pentru ceea ce fac, bravo lor!

Informarea corectă a populației este foarte importantă, independența presei locale trebuie să fi apărată și încurajată de noi toți. O comunitate normală, sănătoasă, are nevoie de o presă puternică.

Lansarea unui program, acum, la Brașov, pentru susținerea presei locale ar fi un semn de normalitate și de unitate. Ar fi un exemplu de urmat și în alte locuri din țară. De asemenea, pot fi luate și multe alte măsuri la nivel local, în urma unui dialog deschis cu ziariștii, cu reprezentanții organizațiilor de presă și cu Filiala Brașov "Andrei Mureșianu" a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Brașovul ar marca așa cum se cuvine Ziua Mondială de Libertate a Presei, un eveniment internațional petrecut deunăzi.”, a scris fostul ministru al Finanțelor, pe pagina sa de Facebook.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: