20
Lun, Mai

sursă foto: emag.ro

Eveniment

Pandemia de coronavirus a lovit puternic economiile țărilor, prăbușindu-le financiar, inclusiv în sectorul turistic, domeniu esențial pentru multe națiuni.

Grecia, una dintre țările dependente de activitatea turistică, se pregătește de o relansare economică, după ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, anunțând că își va redeschide insulele pentru turiști, din 29 iunie, informează b1.

Ministrul grec al Turismului, Haris Theoharis, a anunțat că sezonul estival în Grecia va putea fi deschis la 1 iulie, dar va fi restricționat la trei luni, respectiv iulie, august și septembrie, potrivit europost.eu.

Totodată, în funcție de cum va evolua curba cazurilor de infectare cu noul coronavirus, sezonul se va putea prelungi până în octombrie sau, chiar, noiembrie, spune Theoharis, care estimează o scădere cu 50% a sectorului turistic, față de anul trecut.

Autorităţile bulgare au în plan reluarea activității turistice pe data de 1 iulie, deschizând sezonul estival pentru a contracara efectele dezastruoase resimțite după pandemia de coronavirus, care a paralizat sectorul turistic.

„Criza din domeniul turismului are un caracter fără precedent. Este important să unim eforturile guvernului, autorităţilor locale şi reprezentanţilor business-ului pentru a ieşi din această criză. Bulgaria are posibilităţi turistice bogate, de aceea sper că în final această criză ne va face pe toţi mai puternici. Din 15 iunie, şi posibil chiar mai devreme, vor începe pregătirile”, a anunţat marţi Ministrul Turismului, Nikolina Anghelkova, notează TASS.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: