20
Lun, Mai

sursă foto: blacknews.ro

Eveniment

USR Brașov solicită consilierilor locali să voteze mâine împotriva prelungirii PUZ După Grădini.

"Prelungirea acestui PUZ ar da undă verde pentru mutilarea a 380.000 mp de dealuri împădurite din Şchei și acoperirea acestora cu betoane.

Totodată, salutăm mesajul adresat Consiliului Local Brașov de către Arhitectul Șef al orașului, privind lipsa oportunității prelungirii PUZ După Grădini până la finalizarea Studiului de Trafic - Brașov 2020 și a Planului Urbanistic General.

Încă din 2016, USR Brașov a susținut conservarea patrimoniului arhitectural și natural al cartierului Schei și respectarea identității acestei zone emblematice și atât de valoroase a Brașovului. Acest lucru poate fi realizat numai prin descurajarea acelor proiecte imobiliare care nu au nimic de-a face cu specificul zonei.

Mai mult decât atât, orice nouă construcție pe dealurile din jurul Şcheilor va afecta foarte serios casele existente, generând inundații, așa cum de altfel s-a și întâmplat în repetate rânduri, pe de-o parte din cauza îndepărtării vegetației de pe dealuri, iar pe de altă parte, din cauza situației critice a sistemului de canalizare. Din acest punct de vedere, considerăm absolut necesară realizarea de urgență a unui Studiu de Torenți pentru toți versanții care înconjoară cartierul Şchei.

Nu în ultimul rând, orice proiect imobiliar care afectează viața locuitorilor din zona respectivă trebuie să treacă prin etapa consultării publice. Constatăm însă că, în cazul proiectului „Secret Garden”, administraţia locală din nou nu respectă criteriile minimale de transparență decizională și de informare a cetățenilor direct afectați, astfel încât aceștia să își poată apăra drepturile şi să poată sesiza posibile nereguli.

În încheiere, adresăm din nou Primăriei Brașov solicitarea de a sista imediat orice modificare urbanistică de impact major asupra vieții cetățenilor până la realizarea noului Plan Urbanistic General și demararea, cât mai curând, a unor ample consultări publice pe această tema, astfel încât brașovenii să poată contribui la trasarea liniilor care vor guverna arhitectura orașului pentru următorii 10 ani", se arată într-un comunicat al Uniunii "Salvaţi România" - filiala Braşov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: