21
Mar, Mai

Eveniment

Primăria București cere firmelor de publicitate stradală să elimine panourile publicitare care îi înfățișează pe medici ca sfinți, potrivit unui comunicat al instituției.

Municipalitatea îşi bazează solicitarea pe faptul că ”BOR și foarte mulți bucureșteni consideră ca aceste imagini sunt jignitoare”, scrie Libertatea.ro.

Recent, Bucureştiul a fost împânzit de panouri stradale reprezentând ființe magice, între medici și sfinți. Desenele sunt realizate de artista Wanda Hutira și fac parte dintr-o campanie amplă a agenției de publicitate McCann România. Reprezentanţii companiei de publicitate au explicat că, deși viziunea artistei care le-a făcut a fost una îndrăzneață, nu este vorba despre altceva decât despre un gest de recunoștință pentru medici.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei cer scoaterea panourilor publicitare, motivând faptul că sunt jignitoare. În acelaşi timp, PMB propune înlocuirea lor cu imagini care să exprime recunoştinţa pentru munca medicilor, dar fără să lezeze credinţa trecătorilor.

”Având în vedere că atât B.O.R., cât și foarte mulți bucureșteni consideră că aceste imagini sunt jignitoare, Primăria Capitalei va transmite firmelor de publicitate solicitarea de eliminare a acestor reprezentări de pe panourile stradale, care pot fi înlocuite cu imagini care să aducă un omagiu medicilor-eroi fără să lezeze credința trecătorilor.”, se arată în comunicatul PMB.

Panourile publicitare din Brașov nu sunt jignitoare?

Reporterii brasovtv.com au dat publicității, marți, un material pe tema panourilor publicitare similare celor din București.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, declara: ,,Primăria a încheiat contract cu firma respectivă doar pentru teren, fără legătură cu ceea ce conțin acele panouri publicitare. Va verifica Poliția locală dacă există temei legal pentru sancționarea sau obligarea firmei de publicitate să retragă această reclamă.”

Miercuri, Anca Lăutaru, purtător de cuvânt al Poliției Locale Brașov, a explicat, pentru brasovtv.com, că nu există bază legală pentru a se aplica sancțiuni în acest caz.

Oare încasările Primăriei Brașov sunt mai importante decât… jignirile?

Rămâne de văzut dacă oficialii Primăriei Brașov vor acționa sau nu în consecință, după modelul Primăriei Municipiului București.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: