12
Dum, Mai

Eveniment

4 asistente și 3 infirmiere de la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie din Brașov au fost testate pozitiv la noul coronavirus.

Ele erau izolate într-un hotel din oraș, au fost testate și s-a confirmat acum infectarea cu COVID-19, a explicat managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie din Brașov, doctorul Nicușor Bîgiu.

Cele șapte cadre medicale vor fi internate și tratate chiar în unitatea medicală unde lucrează, Spitalul de Pasihiatrie și Neurologie din Brașov care are secție pentru COVID.

Managerul unității medicale, doctorul Nicușor Bîgiu, a explicat, pentru brasovtv.com, care este situația în spitalul pe care îl conduce, sub toate aspectele.

„La acest moment, în spitalul nostru sunt patru medici infecționiști și un internist care, după un program de lucru bine stabilit, asigură, după caz, permanența sau consultul de urgență. Orele prestate sunt pontate și plătite. Cazarea personalului se asigură într-o pensiune și un hotel din Brașov, în camere individuale, cu 3 mese pe zi, în baza unor contracte perfectate de Consiliul Județean. În privința numărului de paturi ATI pentru secția COVID-19 din spitalul nostru, sunt 11 paturi. Pentru 3 dintre ele există deja dotarea fizică necesară și se așteaptă de la D.S.P. modificarea structurii. De asemenea, am solicitat, în scris, personal dedicat: medici anesteziști și asistenți de specialitate. Personal, am intrat în secția de COVID pentru a pune în funcțiune aparatura, împreună cu medicul anestezist trimis de Spitalul Județean Brașov, și nu numai.”, a explicat managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie.

Întrebat ce spun prevederile în vigoare cu privire la competențele medicilor, doctorul Nicușor Bîgiu a precizat:

Prima condiție pentru depășirea competenței unui medic o reprezintă starea de urgență care, odată declarată, permite această depășire a competențelor, dacă o putem numi așa. În ceea ce privește infecționiștii, spitalul are un infecționist angajat, doi rezidenți de boli infecțioase detașați, coordonați de dr. Andreea Moldovan, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, care a spus foarte clar că poate fi chemată la spitalul nostru ori de câte ori este nevoie!

În general, orice medic poate completa o foaie de observație generală, dar, sublinez dar, trebuie să existe un consult de boli infecțioase și unul de medicină internă. În continuare, dacă discutăm despre asigurarea de malpraxis, la fiecare astfel de asigurare este definită forța majoră. În România este decretată starea de urgență! Mai departe,  este atributul leguitorului să stabilească exact ce înseamnă forța majoră. Din punctul meu de vedere, și nu sunt singurul care spune asta, luăm măsuri cu discernământ în condițiile generate de noul coronavirus, atât în interesul pacienților, cât și în interesul tuturor cadrelor medicale.”, a completat managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie, doctorul Nicușor Bîgiu.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: