10
Vin, Mai

sursă foto: romanialibera.ro

Eveniment

Deciziile despre cum și când se vor ridica restricțiile trebuie luate atât cu gândul la repornirea economiei, cât și la limitarea apariției unor noi focare ale virusului, scriu jurnaliștii de la The Guardian.

În Italia, care a fost prima țară europeană care a impus carantină totală la nivelul întregii țări, premierul Giuseppe Conte a spus că începând cu data de 4 mai vor fi redeschise fabricile. Autoritățile au în vedere un plan în patru etape pentru ridicarea restricțiilor.

În Spania, la capătul a 42 de zile de măsuri stricte de izolare la domiciliu, copiii au avut voie să iasă din nou afară. Ei sunt primii care scapă de carantină. Copiii nu au voie să se îndepărteze de locuință la o distanţă mai mare de 1 kilometru și trebuie să fie însoțiți de un adult.

În Franța, primul ministru al țării, Édouard Philippe, a declarat că va prezenta marți, în Parlament, o strategie națională de ieșire din carantină. 

Șaptesprezece priorități au fost identificate pentru a scoate Franța din blocaj. Printre acestea se numără redeschiderea școlilor, a industriei, a transportului public, furnizarea de măști și produse igienizatoare, precum și o politică de testare masivă.

Germania a relaxat o parte dintre restricții, însă mulți oameni s-au îmbulzit în zonele comerciale, fapt ce i-a făcut pe virusologii germani să avertizeze cu privire la posibilitatea creșterii numărului de infecții.

Belgia a anunțat că din data de 11 mai vor fi redeschise magazinele neesențiale, iar o săptămână mai târziu școlile, însă cu măsuri de distanțare socială. Tot din 11 mai se vor redeschidere și magazinele din Eleveția și, din aceeași dată, copiii se vor reîntoarce la școală.

Cehia redeschide universitățile de astăzi și permite adunarea grupurilor de cel mult 10 persoane, cu obligativitatea purtării măștii.

În Polonia vor fi permise activitățile sportive în aer liber din data de 4 mai, asta după ce pădurile și parcurile s-au redeschis.

Croația deschide de astăzi magazinele va începe relaxarea treptată în umătoarele trei săptămâni a măsurilor de izolare introduse pentru limitarea răspândirii COVID-19.

În Austria, de la data de 1 mai, vor fi redeschise magazinele neesențiale, centrele comerciale, frizeriile și saloanele, iar restaurantele și hotelurile ar putea fi redeschise la mijlocul lunii mai, informează digi24.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: