01
Mie, Mai

sursă foto: ziare.com

Eveniment

Prima țară din Europa care ridică restricțiile dure și le permite cetățenilor să călătorească.

Republica Cehă a relaxat joi restricțiile impuse cetățenilor pentru a împiedica răspândirea epidemiei, după ce numărul cazurilor a scăzut și autoritățile au concluzionat că boala se află sub control, informează New York Times.

Cehia a ridicat interdicția care le permitea cetățenilor să iasă din case doar pentru deplasări esențiale, precum și cea care le interzicea să călătorească. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Adam Vojtech, după o ședintă de guvern.

Totodată, vor fi permise adunările publice de până la 10 persoane începând de vineri, universitățile vor fi redeschise de luni, iar calendarul de redeschidere al magazinelor a fost accelerat.

Guvernul ceh nu a anunțat schimbări în privința obligației de a purta măști în public și nu va permite în continuare adunări publice cu mai mult de 10 persoane sau evenimente.

Ministerul de Interne a anunțat că va fi relaxată și măsura care le interzicea cetățenilor străini să intre în țară. Astfel, va fi permis accesul studenților străini și a cetățenilor UE care călătoresc în interes de serviciu, în funcție de caz.

Ministrul Sănătății a anunțat că măsurile dure pot fi reintroduse, dacă situația se agravează din nou, informează digi24.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: