01
Mie, Mai

sursa foto: digi24.ro

Eveniment

În cazul a trei pacienţi din Brașov, în stare gravă, infectaţi cu noul coronavirus, s-a luat, joi, decizia de a fi transferaţi de la Spitalul Judeţean Braşov la Spitalul din Ploieşti.

Aparatul de zbor a decolat aseară de la Ghimbav. Din nefericire însă, o pacientă a decedat. Femeia avea 36 ani și suferea de obezitate.

,,Secția ATI COVID funcționează pe cele 15 paturi separate. În cursul zilei de ieri, (n.r. joi) erau ocupate 12 paturi. Analiza făcută de C.N.C.C.I. a constatat că peste 75% din paturi sunt ocupate și a decis transferarea a 3 pacienți la Ploiești pe cale aeriană, pentru a elibera paturi în vederea asigurării locurilor pentru alte cazuri grave de COVID pozitive din Brașov care ar necesita intubație. În timpul transportului, o pacienta a devenit instabilă, a survenit stopul cardiorespirator și a decedat. În această situație, s-a respectat protocolul de transfer și deciziile C.N.C.C.I.”, a explicat, pentru brasovtv.com, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov, Marius Leonte.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Brașov sunt internați la acest moment 12 pacienţi în secţia specială ATI destinată bolnavilor infectați cu noul coronavirus – 7 sunt intubați, spun surse medicale, iar 3 au măști speciale pentru insuficiență respiratorie.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: