08
Mie, Mai

sursă foto: DGASPC Brașov

Eveniment

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov s-a autosesizat cu privire la cazul unor persoane care ar locui fără forme legale într-un imobil situat pe str. Carpaților nr. 9A din Brașov.

Specialiștii serviciului social „Telefonul Copilului“ s-au deplasat astăzi, în regim de urgență, la fața locului, pentru a verifica și evalua situația. Aceștia au identificat în imobilul respectiv, care este o fostă alimentară dezafectată, neracordată la utilități, insalubră și impropie unui spațiu de locuit, mai multe persoane adulte și doi minori, de 6, respectiv 16 ani, care au domiciliul stabil pe raza localităților Crizbav și Apața. În desfășurarea intervenției la fața locului, D.G.A.S.P.C. Brașov a beneficiat de sprijinul și implicarea Poliției și Jandarmeriei Brașov.

În urma verificărilor, specialiștii D.G.A.S.P.C. Brașov au constatat că minora de 6 ani era însoțită de tatăl și bunica paternă, în vreme ce minora de 16 ani era singură, neînsoțită de vreun membru al familiei. Adulții și-au motivat prezența în zonă prin faptul că veniseră să își găsească câte ceva de lucru, cu ziua.

Ca urmare a intervenției D.G.A.S.P.C. Brașov, cei identificați în imobilul de pe str. Carpaților nr. 9A și-au luat angajamentul ca până la sfârșitul acestei zile să se reîntoarcă în localitățile de domiciliu, lucru pe care specialiștii „Telefonului Copilului“ îl vor verifica din nou în această zi.

D.G.A.S.P.C. Brașov a sesizat primăriile Crizbav și Apața cu privire la situația acestor persoane, solicitând autorităților locale realizarea cu celeritate a unor anchete sociale la domiciliul acestora, în vederea identificării condițiilor de trai și a necesităților acestor familii. În funcție de rezultatul acestor anchete, dar și de modul în care adulții își vor respecta promisiunea de a reveni la domiciliul lor, specialiștii D.G.A.S.P.C. Brașov vor lua măsurile ce se impun pentru asigurarea protecției celor doi minori.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: