01
Mie, Mai

sursă foto: b1.ro

Eveniment

Organizația Mondială a Sănătății, un nou avertisment: Acest virus ne va însoți „mult timp.”

Lumea este departe de a scăpa de noul coronavirus, care a ucis peste 180.000 de oameni, a avertizat miercuri directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, relatează Agerpres.

„Mai avem un drum lung de parcurs. Acest virus ne va însoţi mult timp”, a atras atenţia Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă online transmisă de la sediul agenţiei ONU din Geneva.

„Majoritatea ţărilor se află încă în primele etape ale epidemiilor lor, iar unele, care au fost afectate devreme în cadrul pandemiei, încep să observe o reapariție a cazurilor”, a adăugat oficialul.

OMS, intens criticată de Statele Unite pentru gestionarea epidemiei COVID-19, a alertat „la momentul potrivit” cu privire la situaţiile de urgenţă internaţională la adresa sănătăţii, s-a apărat directorul organizaţiei. „Am declarat urgenţă la momentul potrivit”, la 30 ianuarie, „iar restul lumii a avut suficient timp pentru a se pregăti”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus răspunzând unei întrebări primite în cadrul conferinţei, potrivit digi24.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: