19
Dum, Mai

Eveniment

Vacanţa elevilor, în condițiile generate de noul coronavirus, se încheie.

Cursurile se vor relua miercuri, tot în regim online.

„Se reia activitatea în sistem online conform structurii anului şcolar, iar recomandarea Inspectoratului Şcolar Județean Brașov este de a se proceda în continuare la învăţarea de acasă. Am dialog, prin colegii inspectori, cu directorii școlilor cărora le-am propus soluții pentru zonele unde nu este internet. De exemplu, să se trasmită fișe, să se țină legătura cu elevii din acele comunități, dar cu respectarea regulilor impuse de starea de urgență. La Școala numărul 5 din Săcele, de exemplu, și nu numai, prin intermediul rețelelor de socializare gestionate de părinți reușim să le transmitem mesaje elevilor astfel încât să-i ținem conectați pe cât posibil cu școala.”, a explicat, pentru brasovtv.com, inspectorul școlar general al I.Ș.J. Brașov, Ovidiu-Florin Tripșa.

În condițiile în care școlile sunt închise, se analizează atât la nivel local, cât și la nivel central situația astfel încât să fie identificate cele mai bune soluții pentru elevi.

,,Primesc zilnic întrebări de la părinți și aparținători. Vreau să-i asigur că, în perioada imediat următoare, vor fi identificate soluțiile optime pentru elevi atât în privința modalităților de evaluare, cât și în ceea ce privește situația elevilor claselor a VIII-a și a XII-a. Vom trasmite mesaje clare, în acord cu deciziile care se vor lua la nivelul Ministerului Educației, dar până când vor fi definitivate măsurile, repet, este foarte importantă învățarea de acasă.”, a completat inspectorul școlar general al I.Ș.J. Brașov, Ovidiu-Florin Tripșa.

Elevii claselor a VIII-a și a XII-a au la dispoziţie și ore de curs prin intermediul programului TELEŞCOALA, care poate fi urmărit pe postul TVR2.

Ministerul Educației a anunțat că structura anului școlar 2019 - 2020 nu a fost modificată și nu se pune problema înghețării anului școlar.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: