19
Dum, Mai

Eveniment

Consilierul local Cristian Macedonschi aduce acuzații grave la adresa primarului Brașovului, George Scripcaru, după decizia de a desființa locurile de parcare de pe strada Nicolae Iorga.

 

Au murit deja 11 brașoveni în plină pandemie, spune Cristian Macedonschi, iar conducerea Primăriei Brașov, în loc să ia măsuri în domeniul sănătății, se ocupă de cu totul altceva.

,,Am fost sesizați de cetățeni, eu și consilierul local Șerban Șovăială, cum că se desființează parcări. Șovăială a făcut cerere la Primăria Brașov pentru a afla dacă există autorizație. Au dat-o după ce au început lucrările. Așa se lucrează… Cetățenii nu mai acceptă stăpâni politici și dictatori. Deciziile trebuie să fie luate după consultări cu brașovenii.”, a explicat, pentru brasovtv.com, consilierul local Cristian Macedonschi.

,,Am depus o solicitare la Primăria Brașov, pe 10 aprilie, la 3 zile după ce am văzut personal că lucrează, să ni se spună ce hotărâre a Consiliului Local stă la baza acestor lucrări și dacă a existat sau nu o dezbatere publică. Am cerut, mai exact, să mi se comunice data și numărul autorizației de construcție care, ulterior, a apărut în spațiul public având exact data de 10 aprilie, când lucrările erau în plină desfășurare. Am mai cerut, de asemenea, să mi se comunice și data și numărul contractului cu executantul lucrărilor. Nu mi s-a răspuns, iar astăzi (n.r. 21.04.2020) am fost la Primăria Brașov și am aflat că nu s-a emis niciun răspuns.”, a explicat, pentru brasovtv.com, consilierul local Șerban Șovăială.

Oficialii Primăriei, deși li s-a solicitat, nu au oferit până la acest moment un punct de vedere.

Pentru ca opinia publică să fie informată, consilierul local Cristian Macedonschi a făcut o postare pe Facebook și așteaptă reacții.

,,Dragi brașoveni,

Se pare ca Primaria Brasov ne ia de prosti.

Cat timp noi stam prin case se elimina voit parcari in Brasov in prima faza fara autorizatie de constructie valabila.

Vazand postarea domnului Liviu Mititeanu in care arata ca autorizatia de constructie a fost emisa pe 10 aprilie 2020 pentru lucrarile de pe Nicolae Iorga, mi-am adus aminte ca am fost pe 3 aprilie in zona mergand la servici, iar la solicitarile multor brasoveni am urmarit si lucrarile de desfiintare a parcarilor de pe Str. Nicolae Iorga. Am documentat aceasta lucrare pe date de 3 aprilie cu poze.

Astfel, se poate vedea ca lucrarile erau deja avansate pe 3 aprilie fara a avea o autorizatie de constructie valabila autorizatia fiind emisa dupa cum puteti vedea mai jos la poze abia pe data de 10 aprilie.

Mentionez in calitate de Consilier Local la Brasov ca nu exista nici o hotarare de consiliu local in acest sens, adica lucrarea este efectuata FARA avizul Consiliului Lical Brasov.

Am primit de curand informatia ca in momentul cand a fost intrebat primarul George Scripcaru de catre un cetatean apropiat lui, de ce ar face acest lucru, acesta ar fi raspuns nonsalant:

„Ce sa fac, daca nu sunt lăsat sa fac parcarea sub parc,desființez tot pana nu mai comentează nimeni nimic”

Parerea mea personala este ca acest primar are impresia ca e stapanul orasului sau cel putin asa se comporta iar noi nu avem nevoie de un stapan la Brasov ci de un lider care sa dezvolte orasul cu brasovenii, pentru brasoveni nu impotriva vointei lor, fara dezbateri publice si fara autorizatii!

Ce ziceti dragi colegi din Consiliul Local Brasov?

Serban Sovaiala, Donosa Adina, Iulian Mara, Arnold Ungar - Consilier Local, Marius Stefan Bunghiuz, Pamela Diaconu, Mihai Costel

Ce ziceti dragi reprezentanti ai presei?

Radu Coltea, Mihaela Parghel, Mihai Tatu, Liliana Elena Jighira, Camelia Vlad, Sebastian Dan, Cristi Florea, Paul Adrian Petrosel, Electra Ghiza, Onelia Pescaru, Mediafax.ro, Iubim Brasovul, Libertatea, Digi24, BrasovTV.com Alexandru Petrescu, Ion Mânzală, Ion Manzala, Andrei Ionuț Dincă, Valsanescu Marius, Marian Gîlea, Gazeta Brasovului, Ileana Gafton Dragos, Iulian Rinder, AGERPRES, Lucian Mindruta, Catalin Tolontan, Dragos Patraru, Mixtv Brasov, Nova Tv Brasovc PRO TV, Radio România Brașov FM, Realitatea De Brasov

Dar opozitia ce zice?

Allen Coliban, Tudor Benga, Nelu Corbu, Gheorghe Ialomitianu

Si societatea civila ce zice?

Radu Hossu, Gruia Hilohi, Martin Vasile Emil, Albrecht Gernot Klein, Stefan Eugen Tarnovan, Remus Radoiu, Corneliu Teposu

Astept cu interes pozitia dumneavoastra!”

UPDATE Ora 13.15

,,Lucrările de desfacere a bordurilor au început în data de 2 aprilie. Ulterioar au început și cele de decopertare. Amenajarea zonei verzi s-a făcut începând cu data de 10 aprilie.”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: