01
Mie, Mai

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Multe ţări vor trebui să revizuiască bilanţul deceselor provocate de pandemia de coronavirus, anticipează Organizaţia Mondială a Sănătăţii urmând exemplul Chinei, care a anunţat vineri 1.290 de decese în plus față de raportările anterioare.

Numărătoarea deceselor cauzate de noul coronavirus este îngreunată de mai mulţi factori, inclusiv afectarea lucrătorilor din domeniul sănătăţii a căror prioritate este îngrijirea pacienţilor, izolarea bolnavilor care mor acasă şi de proceduri birocratice greoaie, informează Agerpres

"Este un lucru dificil de făcut în timpul unei crize, identificarea tuturor cazurilor şi identificarea tuturor morţilor", a dezvăluit Maria Van Kerkhove, responsabilă OMS cu gestionarea pandemiei, într-o conferinţă de presă virtuală organizată vineri la Geneva.

"Ne putem aştepta ca multe ţări să se afle într-o situaţie similară, în care vor trebui să-şi revizuiască registrele şi să se întrebe: au fost identificaţi toţi?", a adăugat ea.

China a raportat încă 1.290 de morţi la Wuhan, epicentrul pandemiei, victime care au murit acasă, potrivit autorităţilor locale, ridicând numărul total al deceselor din cea mai populată ţară din lume la 4.632.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: