20
Lun, Mai

Eveniment

Şcolile rămân închise încă o lună după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că a semnat drecretul pentru prelungirea stării de urgenţă pentru încă o lună în contextul epidemiei de coronavirus.

"Școlile rămân închise și se suspendă toate activitățile didactice care presupun prezența fizică în unitățile de învățământ.", a anunţat preşedintele Klaus Iohannis. 

Primul decret pentru instituirea stării de urgenţă timp de 30 de zile a fost emis pe 16 martie. El a fost supus votului Parlamentului pe data de 19 martie.

Ministrul Educaţiei a anunţat schimbări în programa pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Ministrul Educaţiei a declarat, luni, că anul şcolar nu va fi îngheţat din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus. De asemenea, Monica Anisie a anunţat că programa pentru examenele naţionale va fi refăcută, iar o parte din materie va fi scoasă.

"Vom relua cursurile, vom încheia anul şcolar. Vom susţine probabil în luna iulie examenele naţionale - Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul.

Astăzi am semnat ordinul de ministru prin care am stabilit programele refăcute pentru examenele naţionale. Aceste programe prevăd ca materia care era pentru examenul de Evaluare Naţională sau pentru examenul de Bacalaureat, materia din semestrul al doilea a fost scoasă din programa de examen", a declarat Monica Anisie.

De asemenea, Monica Anisie a precizat că ne aflăm într-o "perioadă extrem de dificilă", iar Ministerul Educaţiei trebuie să ia măsuri "care să conducă la siguranţa şi săntăate elevilor, studenţilor, cadrelor didactice".

"Vreau să transmit un mesaj de încredere colegilor profesori că în această perioadă au un rol foarte important de a menţine legătura cu elevii, de a realiza aceste cursuri online", a declarat minsitrul Educaţiei, la România TV.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: