10
Vin, Mai

Eveniment

Nepoata bătrânului de 81 de ani, din comuna Bran, mort din cauza infectării cu noul coronavirus, continuă să susțină că bunicul ei s-a infectat cu COVID-19 din Spitalul Județean Brașov.

Asta deși oficialii Direcției de Sănătate Publică Brașov susțin, într-un comunicat de presă, contrariul. (FOTO2)

În aceste condiții, aparținătorii bărbatului de 81 de ani au sunat la redacție și au declarat că  "Se contrazic singuri și COMUNICATUL ESTE NECONFORM CU REALITATEA!". Din ceea ce știu, bunicul, după ce a fost luat cu ambulanța de acasă din cauza unei infecții la degetul unui picior, NU a trecut pe la cortul de triaj al pacienților, situat în fața Spitalului Clinic Județen de Urgență din Brașov, NU a completat niciun formular Covid-19, ci a fost dus direct în Unitatea de Primiri Urgențe, iar după 2 ore a fost urcat direct in salonul 305, aspecte confirmate de ambulanțier și pacient.

,,Bunicul meu nu era contact și nu avea nicio indicație să stea în izolare sau carantină. Nimeni de la D.S.P. Brașov nu l-a contactat, nu ne-a contactat, cu vreo astfel de indicație. Mai mult, după ce am dat declarații în presă, am primit telefoane de intimidare, s-au făcut presiuni, să nu mai spunem nimic pe motiv că managerul Spitalului Județean Brașov este un om bun și nu merită așa ceva. Bunicul meu NU a luat virusul de acasă, nu putea să ia virusul decât din ambulanță sau din spital și este o mare diferență între un CONTACT și o rudă. Avea o rudă contact pozitiv, dar locuiește într-un sat vecin și nu s-au întâlnit de mult timp!” a explicat nepoata bătrânului decedat.

Aceasta relatează că, în ziua decesului, a aflat din presă că bunicul ei murise infectat cu COVID-19. Când familia a mers să ridice cadavrul, susține nepoata bătrânului, nimeni de la Morga Spitalului Județean nu știa că bătrânul fusese infectat, iar cadavrul nu poate fi ridicat în orice condiții. (FOTO3) Abia după ce aparținătorii au precizat că bătrânul fusese testat pozitiv la COVID-19, nu li s-a mai permis să ridice cadavrul în ziua respectivă, ci a doua zi. Mai exact, vineri.

Femeia nu înțelege "ce se întâmpla dacă ridicau mortul" și de ce, în ciuda insistențelor familiei, bunicul ei nu a fost testat de la bun început pentru COVID-19 și nici în momentul în care starea de sănătate a bătrânului s-a degradat vizibil în spital. Mai exact, deși bătrânul avea dificultăți de respirație, medicul curant a afirmat că nu este suspect și, pe cale de consecință, nu se impune testarea.

Nepoata bătrînului se gândește acum să contacteze un avocat pentru a se face LUMINĂ în  cazul bunicului ei, precizând clar că nu dorește să denigreze pe nimeni și nici să obțină sume de bani sub formă de daune.

În acest caz, anchetatorii brașoveni au deschis dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și zădărnicirea combaterii bolilor.

FOTO2

FOTO3

CITEȘTE:

Scandal URIAȘ după primul MORT din județul Brașov, infectat cu COVID-19


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: