12
Dum, Mai

sursă foto: zi-de-zi.ro sursa video: I.P.J. Brașov

Eveniment

La data de 10 aprilie 2020, în intervalul orar 08:30 – 10:30,  polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat o acțiune cu efective mărite pe raza județului Brașov, respectiv str. Calea Feldioarei - centura ocolitoare a mun. Brașov -cartierul “Stupini”.

"Verificările efectuate au vizat atât respectarea prevederilor ordonanțelor militare în vigoare pe perioada stării de urgență instituită pe teritoriul Românei, cât și prevenirea și combaterea faptelor de natură economică cu produse specifice acestei perioade, precum și cu produse specifice stării de urgență (produse sanitare, dezinfectanti, măști și mănuși de protecție).

De asemenea, s-a procedat și la verificarea prețurilor de vânzare practicate pentru mărfurile specifice menționate, a documentelor de proveniență ale acestora și a fiscalității veniturilor obținute din vânzări.

Cu această ocazie  au fost organizate 7 filtre rutiere și au fost verificate mai multe societăți comerciale, care își desfășoară activitatea în această zonă.

În cadrul acțiunii polițiștii brașoveni au legitimat 376 de persoane fizice și au verificat 16 persoane juridice. Au fost controlate 273 de autovehicule, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 34.000 lei.

De asemenea, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 1.100 kg legume.

Totodată, cadrele de poliție au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “evaziune fiscală”.

Alături de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, la acțiune au participat și reprezentanți din cadrul Direcției Regionale de Operațiuni Vamale Brașov", potrivit I.P.J. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: