12
Dum, Mai

Eveniment

Este vorba despre un pacient care a decedat astăzi, la Secția Chirurgie II a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov.

Potrivit unor surse medicale, testul pentru confirmarea infectării cu noul coronavirus nu a fost făcut în Brașov.

Tot astăzi, la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență s-au dispus măsuri speciale, în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului.

Măsurile vin după confirmarea decesului din această dimineață, din unitatea medicală, dar nimeni nu justifică luarea măsurilor ca urmare a decesului pacientului internat la Secția Chirurgie II.

,,Având în vedere decesul, în data de 8.04.2020, al unui pacient în vârstă de 81 ani confirmat pozitiv COVID 19, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, în Secția ATI, Direcția de Sănătate Publică a Județului Brașov desfășoară ancheta epidemiologică în acest caz.

Au fost dispuse următoarele măsuri:

• Închiderea completă a secțiilor Chirurgie II și Chirurgie III și efectuarea dezinfecției terminale;

• Testarea pacienților și a întregului personal;

• Izolarea personalului celor două secții la domiciliu timp de 14 zile;

• Redistribuirea pacienților, în funcție de patologie și rezultatul testării pentru SARS-CoV-2, la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, la Spitalul General CF Brașov și la Spitalul Județean de Urgență Sf. Gheorghe.

Urgențele medico-chirurgicale vor fi asigurate de Secția  Chirurgie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov. Menționăm că ancheta epidemiologică este în curs”, potrivit Direcției de Sănătate Publică a Județului Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: