04
Sâm, Mai

sursă foto: ceccarbusinessmagazine.ro

Eveniment

Multe țări insulare se bazează pe turiștii străini, dar economiile majore ale lumii vor înregistra, de asemenea, scăderi drastice ale veniturilor, pe măsură ce coronavirusul afectează călătoriile.

Deoarece pandemia de coronavirus ține miliarde de oameni în casă, un sector trece printr-o criză gravă: turismul, informează tabuhighlife.

Potrivit World Travel and Tourism Council, care reprezintă industria turistică internațională, călătoriile și turismul au contribuit cu 8,8 trilioane de dolari la economia globală în 2018 și a fost responsabil pentru 10,4% din toată activitatea economică. Consiliul estimează că turismul și călătoriile sunt responsabile pentru 319 de milioane de locuri de muncă din întreaga lume.

Thailanda și Filipine se bazează pe turism pentru mai mult de o cincime din PIB-ul lor. Două dintre cele mai afectate țări ale focarului de coronavirus, Spania și Italia, depind foarte mult de acest sector. Țara care se bazează cel mai puțin pe turism - Coreea de Sud – este afectată și ea de coronavirus.

Turismul din Statele Unite va înregistra cele mai mari pierderi - în mare parte din cauza dimensiunii economiei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: