27
Sâm, Apr

sursă foto: brasovmetropolitan.ro

Eveniment

Urmărind articolele din mass media din ultima perioadă, conducerea S.C.J.U. Brașov face următoarele precizări:

"1.  S.C.J.U. Brașov este angajat în tratarea pacienților Covid-19. Tratăm pacienții cu forme severe de boală de 10 zile. Suntem singurul spital din județul Brașov pregătit să trateze astfel de pacienți. Până astăzi nu am avut nici un deces.

2.  La Sediul Central am organizat o U.P.U. separată, prin montarea a 3 corturi, cu camera triaj, zona U.P.U. cu 8 paturi, zona interioară cu 3 paturi pentru pacienții gravi, cu posibilitate intubare și ventilație mecanică.

În continuarea zonei U.P.U. am organizat o nouă secție ATI cu 10 paturi ATI dotate complet, inclusiv ventilatoare, ce se poate extinde la 15 paturi – toate funcționale în acest moment. 

Această zonă este complet separată de celelalte zone ale spitalului, printr-o zonă tampon, de echipare. Această zonă cuprinde și aparatura dedicată diagnosticului – CT, EKG, aparat radiologie mobilă. Am creat circuit cu lift separat către o sala de operație dedicată Covid-19.

Pentru toate așteptăm aprobarea D.S.P.-ului, care întârzie.

Tot la parter avem Angiograful nou, funcțional, care poate fi dedicat cardiologiei intervenționale COVID-19.

Restul corpului Central poate asigura urgențele noncovid, inclusiv secția ATI, ca și până acum.

3.  Deja am făcut achiziții directe și am achiziționat în această lună 20 monitoare, 30 injectomate, 30 infuzomate, 3 stații perfuzabile. Avem contracte pe 27 de ventilatoare, dar am fost anuntați că termenul de livrare se prelungește. Am mai primit un ventilator prin donație. În total S.C.J.U. Brașov dispune de 34 ventilatoare, la care se adaugă 5 în U.P.U. și 3 ventilatoare mobile, mult peste media pe țară.

4.  S.C.J.U. Brașov a achiziționat în timp foarte scurt un aparat RT-PCR care a sosit în data de 01.04.2020 în spital și care va fi funcțional din această săptămână.

5.  Odată cu înmulțirea cazurilor de infecții cu virusul SARS-CoV2, am trecut la pasul II pentru pregătirea spitalului. Am mutat provizoriu personalul unor secții. Am înaintat propunerea D.S.P. Brașov, dar din nou răspunsul a întârziat.

Scopul acestor mutări a fost de a elibera pavilionul Tractorul și de a transforma secțiile Interne II și Interne III în secții care să preia toate cazurile suspecte Covid-19 la etajul I și II (60 plus 75 paturi). De asemenea am pregătit și circuitele aferente sub coordonarea S.P.I.A.M. La etajul III am pregătit spațiul pentru crearea a 10 paturi ATI, în locul celor 2 săli de operație și a celor 5 paturi ATI. Din păcate nu avem în acest moment dotarea necesară și personalul ATI aferent.

În pavilionul Central am organizat un corp de etaj izolat pentru cazurile chirurgicale suspecte Covid-19.

Pe fiecare secție am organizat saloane separate pentru izolarea cazurilor suspecte Covid-19.

6.  Am solicitat la D.S.P. detașarea, din alte spitale, de personal specializat U.P.U., ATI. Asteptăm răspuns. 

7.  Am început testarea personalului medical. Nu avem nici un cadru medical declarat pozitiv", potrivit unui comunicat de presă a S.C.J.U Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: