26
Vin, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

O femeie din Brașov, adusă cu ambulanța, a fost internată vineri seara la Secția COVID a Spitalului de Psihiatrie și Neurologie, deși NU este infectată cu noul coronavirus.

Din datele deținute la redacție, totul ar fi pornit de la o EROARE de identificare, cu consultarea bazei de date a bolnavilor, în condițiile în care la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov au fost testate trei paciente care au același nume de familie.

EROAREA s-a comis la momentul analizării rezultatelor celor trei paciente.

Conform unor surse medicale, una dintre paciente are test negativ, una are test pozitiv, iar cea care a fost adusă cu ambulanța și internată la Secția COVID, cum că ar avea coronavirus, a fost trimisă în urma unei confuzii datorate aceluiași nume de familie. În realitate, femeia este infectată doar cu clostridium difficile.

După ce au preluat-o, vineri seara, pe pacientă din ambulanță, cadrele medicale din Spitalul de Psihiatrie și Neurologie au constatat eroarea și au izolat-o pe femeie la etajul al doilea al unității medicale, pentru a se evita eventuala răspândire a infecției cu clostridium dificile. În această dimineață, pacienta a fost externată, spun sursele citate, iar factorii de decizie din Sănătatea brașoveană au dipus măsuri în consecință.

Șefa Direcției de Sănătate Publică din Brașov, Mihaela Zichil, contactată telefonic de reporterul brasovtv.com, a confirmat că se face anchetă epidemiologică în acest caz, iar când verificările se vor finaliza va comunica rezultatele.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: