06
Lun, Mai

sursa foto: wall-street.ro

Eveniment

O nouă şedinţă pe tema măsurilor pentru gestionarea epidemiei de coronavirus va avea loc marţi la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis va discuta cu premierul Ludovid Orban, cu miniştrii Sănătăţii, Afacerilor Interne și Muncii, dar şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat.

Şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 este programată la ora 13:00.

La finalul şedinţei, preşedintele României va susţine o declaraţie de presă .

Şedinţa are loc în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a trecut de 2.000, condiţii în care trebuie activat scenariul 4 de abordare a situaţiei generate de pandemia de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că multe dintre măsurile care erau pregătite pentru intrarea în scenariul 4 al pandemiei cu coronavirus au fost deja luate în România, urmând ca altele să intre în vigoare odată cu depăşirea numărului de 2.000 de îmbolnăviri. În prezent sunt 2109. Orban precizează că, în scenariul 4, sunt pregătite şi spitale suport care să trateze pacienţi cu coronavirus, în afara spitalelor de boli infecţioase, iar cazurile care nu sunt grave ar putea fi tratate la domiciliu sau în locaţii destinate, dacă există riscul de a se atinge capacitatea maximă a spitalelor.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: