09
Joi, Mai

Eveniment

O echipă de 20 de voluntari, în frunte cu primarul comunei Cristian au demarat o acțiune demnă de toată lauda.

Echipa de voluntari este complet operațională încă de vineri și este pregătită pentru a-i ajuta pe cei în vârstă, cei care sunt singuri, aflați în izolare sau carantină.

Voluntarii le fac, în mod gratuit, cumpărăturile de strictă necesitate, iar cei aflați în mare dificultate financiară primesc și o masă caldă, zilnic, din partea primăriei.

Cei 20 de voluntari au răspuns la chemarea autorităților locale, au semnat contractele de voluntariat și au primit echipamente de protecție.

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, care nu au aparținători sau aceștia se află în imposibilitatea de a oferi ajutor, trebuie doar să sune la numerele de telefon puse la dispoziție de Primărie: 0722 215 552 sau 0799 099 612, între orele 09.00-19.00.

Primăria va distribui mese calde gratuite la prânz persoanelor cu nevoi speciale care nu primesc alte forme de ajutor din partea instituției și nu au aparținători. Persoanele sunt selectate cu ajutorul Compartimentului de Asistență Socială.

Comitetul Local pentru situații de urgență Cristian a luat măsuri rapide pentru oprirea răspândirii COVID. La Cristian, străzile și spațiile publice au fost dezinfectate periodic.

Societățile cu activități vitale (magazine, farmacii, medicii de familie) și instituțiile din localitate au primit echipamente de protecție din partea primăriei.

De asemenea, cristolovenii găsesc adeverințe și declarații pe proprie răspundere la toate magazinele și farmaciile din localitate, precum și la intrarea în sediul primăriei.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: