27
Sâm, Apr

sursă foto: europafm.ro

Eveniment

Lovită crunt de COVID-19, Spania adoptă măsuri mai dure pentru a ține sub control răspândirea coronavirusului.

Spania a anunţat, duminică, restricţii mai dure pentru a ţine sub control răspândirea coronavirusului, în condiţiile în care numărul deceselor a ajuns la 6.528, transmite Reuters.

Aflată pe locul al doilea după Italia în privinţa deceselor, Spania a înregistrat duminică o creştere a numărului de infecţii cu coronavirus cu 78.797, la 72.248, comparativ cu ziua anterioară.

Premierul Pedro Sanchez a declarat sâmbătă seara că toţi lucrătorii din sectoare neesenţiale trebuie să stea acasă timp de două săptămâni. Angajaţii vor primi salariile obişnuite, dar ulterior vor recupera zilele nelucrate. Măsura va fi valabilă în perioada 30 martie-9 aprilie.

Duminică, ministrul Muncii Yolanda Diaz a spus că măsura este flexibilă, iar lucrătorii vor trebui să recupereze zilele nelucrate înainte de 31 decembrie.

Duminică, şeful asistenţei medicale de urgenţă, Fernando Simon, a reiterat un avertisment potrivit căruia locurile de la terapie intensivă sunt aproape saturate, dar a spus că creşterea numărului de cazuri noi de coronavirus a încetinit în ultimele zile, informează Stiripesurse.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: