07
Mar, Mai

sursa foto: descopera.ro

Eveniment

Doctorul Alexandru Rafila, membru în Comitetul executiv al Organzației Mondiale a Sănătății și președinte al Societății Române de Microbiologie lansează, intervievat de reporterul Brașov TV, un avertisment dur la adresa celor care încalcă îndemnul autorităților, acela de a sta acasă.

„Îți poți ucide vârstnicii din familie. Stai acasă ca să îi protejezi pe părinți și pe bunici, dar și pe medici și pe polițiști!”, afirmă doctorul Alexandru Rafila.

Conform prevederilor Ordonanței militare numărul 2, cetățenilor li se recomandă să nu părăsească locuințele în timpul zilei decât pentru aprovizionare curentă sau pentru deplasare la serviciu, în situația în care nu pot lucra de la domiciliu. De astăzi, românii nu mai au voie să circule în grupuri formate din mai mult de 3 persoane, iar noaptea, între orele 22.00 și 6.00 pot ieși din case doar dacă au completată fie o declarație pe propria răspundere, fie o adeverință de la serviciu.

Întrebat dacă schimbarea bruscă a temperaturilor influențează transmiterea noului coronavirus, Alexandru Rafila a spus: „Aceste variații de temperatură influențează în mod negativ. Practic, favorizează transmiterea virozelor respiratorii, inclusiv a infecției cu noul coronavirus. Așadar, repet, stați pe cât posibil acasă, dacă nu aveți de făcut deplasări obligatorii în conformitate cu Ordonanța militară emisă de autorități!”

Și directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, le-a transmis un mesaj ferm tinerilor, în condițiile generate de noul coronavirus.

„Nu sunteţi invincibili, acest virus vă poate conduce la spital timp de săptămâni şi poate chiar să vă ucidă. Chiar dacă nu vă îmbolnăviţi, alegerile pe care le faceţi în deplasările voastre pot fi o problemă de viaţă sau de moarte pentru altcineva”, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al O.M.S.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: