06
Lun, Mai

Eveniment

Ambasadorul Israelului la Bucureşti a vorbit despre măsurile pe care autorităţile israeliene le iau pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus. 

"Prima măsură este ca Ministerul Sănătăţii să facă public traseul pe care acea persoană l-a făcut şi oricare alta, care a stat în jurul persoanei infectate, trebuie să intre în izolare la domiciliu. Avem în Israel zeci de mii de oameni care sunt izolaţi la domiciliu fiindcă orice persoană ştie unde s-a aflat bolnavul respectiv. A două măsură este tehnologia pe care Shin Beth (Serviciul israelian de securitate internă) o foloseşte - să fie urmărită persoana infectată timp de 30 de zile, să vedem dacă persoana se află în carantină şi nu pleacă de acolo", a afirmat ambasadorul, citat de rtv.net.

Întrebat cu privire la restricţiile pe care autorităţile române le-ar putea aplica în urma decretării stării de urgenţă, ambasadorul Israelului la Bucureşti a precizat că "suntem astăzi într-un război şi în timpul unui război trebuie să luăm măsuri pe care nu le luăm în mod normal."

Așadar, ambasadorul Israelului la Bucureşti a spus, printre altele: ,,Avem în Israel zeci de mii de oameni care sunt izolaţi la domiciliu fiindcă orice persoană ştie unde era bolnavul respectiv.”

Spre deosebire de Israel, autoritățile din România au ales să tacă. Mai exact, să filtreze ,,la sânge informațiile pe care le furnizează presei. S-a ajuns, practic, la situația în care jurnaliștilor, cei îndreptățiți să le transmită informații tuturor românilor, li se comunică... un număr. Un număr al românilor infectați și atât! Contrar modelului descris de ambasadorul Israelului la Bucureşti, care spune că în țara sa, tocmai pentru ca oamenii să fie bine informați și să se autoizoleze, dacă este cazul, se dă publicității traseul persoanei confirmate cu COVID-19, astfel încât cei care au interacționat cu acea persoană să se autoizoleze de îndată. Ca să nu-i infecteze și pe alții!

Ce face reprezentantul guvernului în Brașov, prefectul Cătălin-Mihai Văsii, la capitolul comunicare

Dacă Bucureștiul tace aproape de tot, reprezentantul guvernului în Brașov, prefectul Cătălin-Mihai Văsii, aproape că nu există! Aproape că nu există tocmai cel de la care brașovenii așteaptă, și trimit mesaje la redacție în acest sens, să le vorbească! Să le spună ce măsuri se iau la nivel local, să le spună cât de important este să stea în case, să le spună că le este alături! Nimic din toate acestea însă! Mai mult, Cătălin-Mihai Văsii s-a arătat, zilele trecute, chiar deranjat de întrebările adresate de jurnaliștii Brașov TV și de ceilalți colegi din presă. A fost nevoie de 3 zile pentru ca prefectul Brașovului să răspundă la întrebarea: când vor ajunge la Brașov, la Spitalul de Boli Infecțioase, kiturile pentru depistarea coronavirusului? Asta în condițiile în care, și pe această temă, brașovenii sosiți în județ din zone cu risc voiau să știe dacă au sau nu posibilitatea să se testeze și care sunt condițiile.

În loc de mesaje clare, prefectul Brașovului a pus în aplicare ,,politica struțului”. Și o aplică în continuare! Oare de teama de a nu greși sau din cauză că este o pălărie prea mare pentru Cătălin-Mihai Văsii funcția de prefect?

Brașovenii vă așteaptă, domnule prefect, să le vorbiți!

 

CITEȘTE:

Scrisoare deschisă către autoritățile brașovene pentru o comunicare transparentă pe perioada PANDEMIEI

EXCLUSIV: Brașovul a „PIERDUT” un aparat de testare pentru COVID-19

Avem teste COVID-19, dar s-a DEFECTAT aparatul de la Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: