06
Lun, Mai

sursă foto: emaramures.ro

Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe cere autorităților ungare să deschidă frontierele către România.

Ministerul Afacerilor Externe cere autorităților ungare să deschidă frontierele de la Borș, Cenad și Nădlac 1 pentru transportatorii de marfă cu destinația România.

În continuarea eforturilor întreprinse pentru soluționarea blocajelor care au afectat libera circulație a persoanelor și transportul de mărfuri spre România, ca urmare a închiderii frontierelor de către Ungaria în contextul epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Budapesta, a solicitat autorităților ungare deschiderea suplimentară a punctelor de trecere a frontierei de la Borș, Cenad și Nădlac 1 pentru transportatorii de marfă având ca destinație România sau care tranzitează România, transmite M.A.E.

M.A.E. precizează că, având în vedere evoluțiile recente, măsură adoptată de Ungaria de limitare a tranzitului de marfă printr-un singur punct de frontieră cu România, cel de la Nădlac 2, s-a dovedit insuficientă pentru asigurarea tranzitul de mărfuri, generând astfel blocaje semnificative, informează Știripesurse.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: