03
Vin, Mai

Eveniment

Incredibil, dar adevărat! Brașovul a pierdut un aparat pentru efectuarea testelor de depistare a coronavirusului la sfârșitul săptămânii trecute, aparat pe care D.S.P. Brașov îl deținea de aproximativ 7 ani!

Informația a fost confirmată, pentru brasovtv.com, de purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore.

,,Aparatul de la Brașov nu a fost folosit. Nu l-au scos din țiplă. A fost mutat la Iași, de la sfârșitul săptămânii trecute, pentru lupta împotriva coronavirusului. Acel aparat nu a fost folosit, din datele noastre, niciodată! Trebuie să funcționăm la capacitate maximă cu resursele pe care le avem.”, a explicat Oana Grigore, contactată telefonic de reporterul Brașov TV.

La acest moment, în Brașov nu se pot face teste pentru depistarea coronavirusului.

De 5 zile, pentru aparatul de testare de la Spitalul de Boli Infecțioase nu sunt kituri. Prefectul Brașovului, Cătălin-Mihai Văsii, întrebat zile în șir de reporterul Brașov TV care este situația în problema testelor, nu a oferit niciun răspuns.

În această dimineață, Cătălin-Mihai Văsii a răspuns la telefonul mobil și a declarat sec: ,,Vor veni (n.r. kiturile pentru coronavirus). Nu a oferit însă, niciun detaliu cu privire la ziua în care vor ajunge kiturile la Brașov, dar și câte vor fi.

Oficiali din Sănătate, cărora li s-a explicat situația de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, au spus, sub rezerva anonimatului, pentru brasovtv.com: ,,Să cumpere kituri, că Unifarm poate să le distribuie pe bază de comandă. Nu îi oprește nimeni.”

Cu privire la aparatul pentru teste al D.S.P. Brașov, aparat pe care Brașovul l-a pierdut, prefectul a declarat: ,,Ministerul l-a luat”. Întrebat dacă a făcut vreun demers atunci, Cătălin-Mihai Văsii nu a răspuns concret.

Contactată telefonic pentru un punct de vedere cu privire la aparatul de testare ținut ani în șir la DSP Brașov ,,în țiplă”, fosta directoare a Direcției de Sănătate Publică din Brașov, dr. Lavinia Buvnariu, nu a răspuns la telefonul mobil.

UPDATE

La Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov au ajuns 500 de kituri de testare pentru depistarea COVID-19, pentru aparatul Real Time PCR din laboratorul de biologie moleculară. Informația a fost furnizată de autorități puțin după prânz. Testele sunt suficiente pentru aproximativ 10 zile, spun surse medicale. Reporterii Brașov TV, sesizați la redacție de brașoveni care s-au întors din zonele de risc, au mediatizat zilele trecute situația.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: