02
Joi, Mai

sursa foto: europafm.ro

Eveniment

Prefectul Brașovului, Cătălin-Mihai Văsii, este în cea de-a treia zi de tăcere în problema testelor pentru coronavirus.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, prefectul orașului de la poalele Tâmpei nu a răspuns personal nici astăzi la întrebarea: Sunt kituri pentru depistarea noului coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov?

Un report Brașov TV i-a adresat prefectului întrebarea după ce, la redacție, au telefonat mai mulți brașoveni care au întrebat dacă românii veniți în orașul nostru din zonele de risc pot fi sau nu testați.

Dacă prefectul Cătălin-Mihai Văsii nu vorbește, purtătorul de cuvânt al D.S.P. spune că probele recoltate la Brașov sunt în continuare prelucrate la Institutul Cantacuzino din București, de unde rezultatele se primesc în aproximativ 24 de ore. Conform sursei citate, Spitalul de Boli Infecțioase Brașov a făcut o solicitare către Institutul Național de Sănătate Publică pentru 3.500 de kituri de testare pentru noul coronavirus.

Asta în condițiile în care autoritățile locale dădeau asigurări, în urmă cu câteva zile, că spitalul va fi dotat cu aproximativ 10.000 de kituri.

Nemulțumirea legată de lipsa de reacție a prefectului Cătălin-Mihai Văsii este sesizată de majoritatea reprezentanților presei brașovene care, spre deosebire de anii trecuți când comunicarea cu Instituția Prefectului era foarte bună, nu primesc în timp util răspunsuri la întrebările de care sunt interesați brașovenii și nu numai.

Concluzia este una singură: la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, de 4 zile nu există kituri!

Se justifică astfel, în continuare, întrebarea: De ce nu și-a asumat prefectul Brașovului, Cătălin-Mihai Văsii, declarația cu privire la lipsa testelor de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov pentru depistarea coronavirusului?


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: