05
Dum, Mai

Eveniment

Prefectul Brașovului, Cătălin-Mihai Văsii, tace de două zile în problema testelor pentru coronavirus.

Pentru o corectă informare a cititorilor noștri, în plină criză, prefectul orașului de la poalele Tâmpei nu răspunde nici negativ, dar nici afirmativ la întrebarea: Sunt kituri pentru depistarea noului coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov?

Un report Brașov TV i-a adresat prefectului întrebarea după ce, la redacție, au telefonat mai mulți brașoveni care au întrebat dacă românii veniți în orașul nostru din zonele de risc pot fi sau nu testați.

Dacă prefectul Brașovului nu vorbește, surse autorizate nu tac, în interesul exclusiv al pacienților, și susțin că la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov nu ar exista kituri pentru coronavirus din cauză că ,,firma (n.r. furnizoare) nu are.” Asta deși autoritățile locale dădeau asigurări, în urmă cu câteva zile, că spitalul va fi dotat cu aproximativ 10.000 de teste.

Singura precizare cu privire la teste, făcută de prefectul Brașovului în discuția purtată telefonic cu reporterul Brașov TV, sună cam așa: ,,(…) au nevoie de timp pentru achiziții”.

Președintele României, Klaus Iohannis, preciza în urmă cu câteva zile, că achizițiile necesare în situația generată de coronavirus se pot face direct, fără licitații.

Nemulțumirea legată de lipsa de reacție a prefectului Cătălin-Mihai Văsii este sesizată de majoritatea reprezentanților presei brașovene care, spre deosebire de anii trecuți când comunicarea cu Instituția Prefectului era foarte bună, nu primesc în timp util răspunsuri la întrebările de care sunt interesați brașovenii și nu numai.

Contactată telefonic, Anca Batiu, purtătorul de cuvânt al D.S.P. Brașov, a explicat: ,,În acest moment, analiza probelor recoltate la Brașov pentru depistarea coronavirusului se face la Institutul ,,Cantacuzino.”

Drept urmare, aflarea rezultatelor poate să dureze și 24 de ore.

Astfel, concluzia este una singură: la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, de 3 zile nu există kituri!

Se justifică, astfel, întrebarea: De ce nu și-a asumat prefectul Brașovului, Cătălin-Mihai Văsii, declarația cu privire la lipsa testelor de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov pentru depistarea coronavirusului?


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: