05
Dum, Mai

sursa foto: observator.tv

Eveniment

Guvernul se reuneşte miercuri pentru prima oară de la instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, prin decretul emis de preşedintele Klaus Iohannis.

De altfel, aceasta este şi prima şedinţă a Executivului Orban 2, după învestirea în funcţie de la sfârşitul săptămânii trecute.

Şedinţa de guvern va avea loc în regim de videoconferinţă şi va începe la ora 17:00, a anunţat Biroul de presă al Executivului, citat de Agerpres.

Premierul Ludovic Orban se află în continuare în autoizolare, după ce senatorul PNL Vergil Chiţac a fost diagnosticat cu coronavirus.

Duminică, Ludovic Orban a anunţat faptul că rezultatul testului pentru coronavirus pe care l-a făcut este negativ.

Este de aşteptat ca Guvernul să adopte miecuri o serie de acte normative care vizează limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus, precum şi măsuri de sprijinire a companiior și salariaților din sectoarele afectate de coronavirus.

Potrivit sursei citate, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat marţi seara că este pregătit un pachet de măsuri pentru susţinerea economiei României în această perioadă, iar impactul lui va fi de aproape 2% din PIB.

,,Avem mai multe instrumente pe care le vom aproba miercuri în şedinţa de guvern", a spus Cîţu.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: