02
Joi, Mai

sursă foto: metroparent.com

Eveniment

Având în vedere Decretul privind instituirea stării de urgență președintelui României Klaus Iohannis, publicat ieri în Monitorul Oficial nr. 212/16 martie 2020, în perioada următoare, la nivelul Municipalității se vor lua o serie de măsuri.

"1.La nivelul municipiului Brașov se vor lua toate măsurile pentru asigurarea continuității și funcționării tuturor serviciilor de utilitate publică.

2.Pe durata stării de urgență, vom transfera cea mai mare parte a interacțiunii cu cetățenii în mediul electronic, astfel încât să fie evitat, pe cât posibil, contactul direct între persoane. Serviciile de Relații cu publicul din cadrul primăriei, al serviciilor din subordinea Consiliului Local și al societăților aparținând Municipalității, vor asigura preluarea doar a documentelor care nu pot fi transmise on-line sau prin poștă sau servicii de curierat.

3.Primăria Brașov, instituțiile din subordinea CL și societățile aparținând Municipalității vor introduce, acolo unde este posibil, pe perioada stării de urgență, munca la domiciliu sau în regim de telemuncă.

4.Obligațiile de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității, respectiv prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității rezultată din înlocuirea amenzii penale se suspendă pe durata stării de urgență.

5.Cererile pentru acordarea beneficiilor și prestațiilor sociale vor fi depuse pe cale electronică.

6.Pe perioada stării de urgență, termenele legale stabilite pentru soluționarea solicitărilor formulate în exercitarea liberului acces la informații de interes public, precum și a petițiilor se dublează", potrivit unui comunicat de presă a Primăriei Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: