02
Joi, Mai

sursă foto: antena3.ro

Eveniment

Primul studiu uman care testează un potențial vaccin pentru prevenirea COVID-19 a început luni, au confirmat oficialii din SUA.

Găsirea „unui vaccin sigur și eficient” pentru a preveni infecția cu noul coronavirus „este o prioritate urgentă a sănătății publice”, a declarat, luni, într-o declarație, Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase SUA. „Acest studiu este în faza 1 și este lansat cu o viteză record”, a mai declarat acesta.

Institutul Național de Sănătate, o agenție din cadrul Departamentului Sănătății și Serviciilor Umane, a lucrat rapid cu o companie de biotehnologie, pentru a dezvolta un vaccin, folosind secvența genetică a noului coronavirus. Procesul are loc la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle, Washington, unde cazurile COVID-19 au survenit, iar autoritățile au interzis adunările în masă. Studiul se află într-un stadiu incipient și va fi testat pe 45 de bărbați și femei care nu sunt însărcinate, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, conform detaliilor de pe site-ul NIH.

Nu există terapii dovedite pentru ultimul focar, care a ucis cel puțin 6.513 și a îmbolnăvit aproape 170.000 de oameni în întreaga lume de când au ieșit din orașul chinez Wuhan în urmă cu mai puțin de trei luni, potrivit cnbc.com.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: