03
Vin, Mai

sursa foto: realitatea.net

Eveniment

În această perioadă, având în vedere contextul economic dificil cauzat de răspândirea infectiei cu virusul COVID 19, Agenţia Natională de Administrare Fiscală a pregătit o serie de măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri.

"Cele mai importante măsuri sunt:

-suspendarea sau, după caz, neînceperea executării silite a creanţelor bugetare; in acest sens, nu se mai emit somaţii, popriri asupra disponibilitătilor bănesti şi a veniturilor urmăribile şi nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor. Excepţie fac sumele provenite din hotărârile judecătoreşti pronunţate în materie penală.

-rambursarea TVA, în cursul lunii martie, pentru toate deconturile solutionate şi pentru care s-au emis decizii de rambursare la zi;

-implementarea unui nou mecanism de rambursare a TVA, care vizează soluţionarea cu celeritate a deconturilor, începând cu data de 1 aprilie 2020;

-suspendarea acţiunilor de control fiscal (a inspectiilor fiscale, a controalelor antifraudă) cu excepţia verificărilor ce pot fi efectuate de Ia distantă, precum şi a cazurilor de evaziune fiscală, acolo unde sunt indicii în acest sens;

-suspendarea actiunilor antifraudă privind Filtru II şi a activitătilor specifice din Punctele de Trecere a Frontierei cu Ungaria şi Bulgaria.

Măsurile vor fi aplicate atât în perioada în care în România este declarată stare de urgenţă, cât şi pentru o perioadă de 30 de zile de la încetarea acestei stări.

Totodată, se amană termenul de depunere a declaraţiilor fiscale de la 25 martie 2020, până la data de 25 aprilie 2020", informează Agenţia Natională de Administrare Fiscală .


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: