03
Vin, Mai

Eveniment

Este o situație specială, în care România a mai fost o singură dată în istoria recentă.

În ziua în care președintele Klaus Iohannis a anunțat că, de luni, va decreta starea de urgență, șeful D.S.U., Raed Arafat, a semnat o dispoziție importantă.

Concret, conform unei dispoziții intrate în posesia Bugetul.ro, la 14.03.2020, Raed Arafat, printre altele, le-a conferit prefecților putere deplină în teritoriu.

Pe de altă parte, ministerele, agențiile statului, companiile cu capital privat, vor introduce de urgență munca la domiciliu acolo unde acest lucru este posibil.

De asemenea, se suspendă orice creștere de cheltuieli guvernamentale destinate consumului și ajutoarelor sociale, notează economica.net.

Potrivit ministrului Educației, școlile vor rămâne închise până după Paște.

,,Limitarea răspândirii virusului va depinde în mare parte de un comportament responsabil al fiecăruia dintre cetățenii români. Vă cer să respectați toate recomandările care sunt formulate de specialiști - de medicii epidemiologi, de reprezentanții Ministerului Sănătății - care sunt transmise prin intermediul unor informări și anunțuri de utilitate publică", a declarant, duminică seara, premierul Ludovic Orban.

Ultima raportare oficială, de duminică, a indicat 139 de cazuri confirmate cu coronavirus în România.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: