03
Vin, Mai

Eveniment

Instanța supremă a reluat, joi, discutarea apelurilor declarate de procurorii DNA și de unii dintre incupați în dosarul în care Curtea de Apel Brașov i-a achitat în primă instanță pe oamenii de afaceri Tal Silberstein, Benny Steinmetz și Moshe Agave, în dosarul privind retrocedarea fermei Băneasa.

La termenul de joi al procesului, avocatul străinilor a transmis printr-un document la dosarul instanței că nu se poate prezenta din motive medicale.

Totodată avocatul în cauză a atras atenția judecătorilor prin documentația transmisă cu privire la comunicatul Organizației Mondiale a Sănătății prin care se anunța oficial starea de pandemie, dar și comunicatele recente ale ICCJ, CSM și al Decanului Baroului București privind răspândirea coronavirusului în România.

Și alți avocați au fost de acord cu cele invocate de apărătorul ales al oamenilor de afaceri străini.

DNA vrea rapiditate

Procurorul DNA prezent la ședință s-a opus amânării începerii judecății. Acesta a explicat instanței de judecată că instanța supremă a luat toate măsurile indicate de Ministerul Sănătății pentru evitarea răspândirii coronavirusului, astfel că judecata ar putea începe.

După minute bune de deliberare în sala de judecată instanța a admis cererea avocatului oamenilor de afaceri străini doar cu privire la imposibilitate sa de prezentare.

Instanța a dat un termen lung, de două luni, respectiv în 7 mai, și a atras atenția avocaților prezență că dacă pe viitor nu sunt în sala de judecată clienții lor vor fi reprezentați de avocații din oficiu pentru care ICCJ a făcut cerere la Baroul București încă de la primul termen de judecată.

La instanță în plină epidemie

La instanța supremă s-au prezentat, joi, Prințul Paul al României și omul de afaceri Remus Truică. Aceștia au fost chemați pe rând de judecători în sala de judecată pentru confirmarea prezenței după care au părăsit sala de judecată.

Avocații acestora au cerut amânarea judecării apelurilor din dosar fiind de acord cu avocatul care a invocat comunicatul OMS drept motiv de amânare.

Măsuri excepționale

În sediul instanței supreme au fost montate aparate de cu soluție dezinfectantă pe toate holurile instituției.

Totodată la strigarea dosarelor în sala de judecată se face accesul progresiv, avocat cu persoană reprezentată.

După strigarea tuturor părților dintr-un dosar toți cei judecați sunt trimiși afară în sală rămânând doar avocații, procurorul și personalul instanței.

Totodată judecătorii atrag atenția celor din sală să păstreze o distanță de minimum trei metri.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: