02
Joi, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Lupta împotriva gunoaielor aruncate pe marginea drumurilor naţionale trece la un alt nivel.

Vor fi montate, în următoarea perioadă, camere de luat vederi în parcări.

,,D.R.D.P. Braşov va iniţia un program pilot de instalare de camere de supraveghere în parcări. Această măsură are ca scop reducerea cantităţii de gunoi depozitată ilegal în zona drumurilor naţionale, un fenomen care a luat amploare în ultimii ani. Pentru început, în mod experimental, vor fi montate 10 echipamente de supraveghere. Astfel, vor fi monitorizate câte două zone vulnerabile din judeţele Braşov, Sibiu, Mureş, Harghita şi Covasna. D.R.D.P. Braşov va iniţia în acest sens o procedură de achiziţie publică în vederea achiziţionării echipamentelor necesare în perioada imediat următoare.

În paralel, odată cu lansarea programului de curăţenie de primăvara, C.N.A.I.R. SA a lansat şi o campanie de informare publică sub sloganul „NOI CURĂŢĂM, TU PĂSTREAZĂ!", prin care încercă să sensibilizeze participanţii la trafic pentru a nu mai arunca deşeuri în zone neautorizate.

Menţionăm că, angajaţii D.R.D.P. Braşov se ocupă de curăţenie două zile în fiecare săptămână (luni şi vineri) şi strâng în medie 560 de metri cubi de gunoi pe lună. Această cantitate poate creşte pe perioada primăverii sau în a sezonului estival”, se precizează într-un comunicat de presă al reprezentanților D.R.D.P. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: