10
Vin, Mai

Eveniment

La finalul lunii ianuarie a anului trecut, Sorina Pintea, ministrul PSD al Sănătății la acea vreme, a venit în vizită la Brașov.

 

(Video a fost realizat pe 29.01.2019)

Vizita electorală a Sorinei Pintea, pentru alegerile europarlamentare, s-a făcut atunci în condițiile în care Brașovul primise în 2018 de la bugetul central, sub guvernarea PSD, cu 90 de milioane de lei în minus față de 2017. Cel mai probabil, banii fuseseră repartizați în funcție de culoarea politică.

În aceste condiții, Consiliul Județean Brașov, care gestionează spitalele, a rezolvat problema finanțării din Sănătatea brașoveană atât din bugetul propriu, cât și din proiecte cu fonduri europene.

Sorina Pintea, ministru al Sănătății în 2019, se jura într-un interviu pentru Brașov TV că nu știe nimic despre modul în care se împart în teritoriu banii din bugetul central.

În această seară, în biroul pe care îl ocupă Pintea în calitate de manager al Spitalului Județean din Baia Mare, după demiterea Guvernului PSD prin moțiune de cenzură, procurorii DNA fac percheziții. Sorina Pintea este suspectată de comiterea infracțiunii de luare de mită. Ar fi vorba, spun surse autorizate, despre condiționarea unei achiziții publice de plata sumei de 120.000 de euro.

Prezumția de nevinovăție ființează până când magistrații vor pronunța o sentință definitivă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: