28
Dum, Apr

Eveniment

UPDATE Ora 07:30

Primul român infectat cu noul coronavirus a fost dus, în noaptea de miercuri spre joi, la Institutul Matei Balș din Capitală.

Acesta a fost transportat de un echipaj SMURD, care a ajuns joi dimineața la București.

UPDATE Ora 23.35

,,În urma testelor făcute în județul Gorj, avem primul caz din România.

În momentul în care va ajunge în București, pacientul va intra pe tratament. Nu este simptomatic. Mai avem 33 de teste pentru care așteptăm rezultatele”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

,,Având în vedere că persoana care a fost testată pozitiv a stat acolo și este un contact direct, toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, în izolare, sub pază. Li se vor asigura absolut toate nevoile, dar nu vor putea să plece din casă", a adăugat, la rândul său, șeful DSU, Raed Arafat.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Horaţiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, a confirmat miercuri seara că primul caz de infectare cu coronavirus a fost depistat între persoanele din Gorj care au intrat în contact cu italianul bolnav.

În acest moment se aşteaptă rezultatul analizelor pentru o a doua persoană suspectă de coronavirus.

"Da, putem conforma. Există diagnosticul pozitiv, realizat la Institutul Matei Balș. Este vorba despre pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei", a afirmat Moldovan.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: