27
Sâm, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Fostul șef al Direcției de Informații și Protecție Internă din Ministerul Afacerilor Interne, Gelu Oltean, partenera lui și un cetățean britanic, cercetați de D.I.I.C.O.T. Brașov din cauză că ar fi oferit droguri mai multor persoane într-un centru de relaxare din județul Dâmbovița, rămân în  arestul Poliției Brașov pentru încă o lună.

Un judecător de drepturi și libertăți al Tribunalului Brașov a admis, astăzi, cererea procurorilor de prelungire a măsurii arestării preventive.

Stupefiantele din cauza cărora inculpații sunt anchetați au fost analizate de procurorii D.I.I.C.O.T. Brașov și s-a stabilit că au în compoziție ayahuasca, strict interzisă în România. Fostul șef al D.I.P.I. neagă însă. Ayahuasca este un ceai din frunze și tulpini de plante exotice, folosit în scopuri spirituale de triburile amazoniene. Planta în sine nu este ilegală, însă anchetatorii spun că unul dintre ingredientele folosite la ceremoniile din județul Dâmbovița, conținea un produs chimic halucinogen puternic aflat, în România, pe lista drogurilor de mare risc. Ancheta procurorilor D.I.I.C.O.T. Brașov în acest dosar continuă.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: