27
Sâm, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

UPDATE Ora 13:28

Sentința în dosarul „Termoficarea”, în care este judecat, printre alții, și primarul Brașovului, George Scripcaru, va fi pronunțată pe 19 februarie.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Primarul Brașovului, George Scripcaru, așteaptă, astăzi, pronunțarea în dosarul penal supranumit „Termoficarea”, în care edilul a fost reținut pentru 24 de ore, propus pentru arestare și pus apoi în libertate.

Primăria Brașov s-a constituit parte civilă cu suma de 1,9 milioane de lei.

În acest dosar, George Scripcaru este judecat pentru abuz în serviciu, instigare la tentativă de abuz în serviciu și luare de mită. Totul este legat de atribuirea unui contract privind rețeaua de termoficare unei firme care nu îndeplinea condițiile legale, prejudiciind astfel bugetul local cu 1,9 milioane de lei, precum și din cauză că ar fi luat mita 400.000 de lei de la administratorul societății, constând în materiale electorale pentru alegerile locale din 2012.

De asemenea, George Scripcaru a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție și în dosarul „RAT”, unde Curtea Apel judecă în cale de atac, dar și în dosarul supranumit „Farmacia”. Acesta din urmă,  aflat pe rolul Tribunalului Covasna, pronunțarea a fost amânată pentru 18 februarie. Primăria Brașov și Spitalul Clinic Județean de Urgență s-au constituit părți civile cu suma totală de peste 100.000 de lei. George Scripcaru este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: