27
Sâm, Apr

sursa foto: playtech.ro

Eveniment

Simona Halep s-a calificat în optimile Australian Open.

Românca a învins-o, în turul al treilea, pe Yulia Putintseva, scor 6-1, 6-4.

,,Anul trecut a fost extraordinar câştigând Wimbledonul, dar aici este un tenis diferit, pot spune, aşa că sunt pregătită, am fost pregătită de când am venit aici, mă bucur de fiecare meci pe care-l joc, dau totul pentru a câştiga şi sunt foarte, foarte fericită că sunt în a doua săptămână a competiţiei. (n.r. - întrebată dacă este o afectată de faptul că favoritele au început să piardă)  Nicidecum, nu mă concentrez pe alte jucătoare, ci doar pe mine însămi. Ştiu că la acest nivel este foarte greu fiecare meci, aşa că trebuie să fii sută la sută concentrat pe ceea ce ai de făcut pe teren. Nu contează cine pierde, cine câştigă, trebuie doar să-mi fac treaba când intru pe teren. În trecut eram obsedată de tenis, acum nu mai sunt aşa, deoarece am învăţat că trebuie să mă relaxez un pic în zilele libere, să mă gândesc la altceva. Viaţa este drăguţă, viaţa este frumoasă, trebuie să te bucuri de ea cât mai mult posibil, apoi când avem de jucat un meci trebuie să ne resetăm şi să fim sută la sută pe teren.", a declarat Halep, la interviul de pe teren, potrivit news.ro.

Halep, campioana de la Wimbledon 2019, va juca în optimi împotriva Elisei Mertens (17 WTA, 24 de ani). Belgianca a învins-o pe Catherine Cartan Bellis (600 WTA, 20 de ani) în trei seturi, scor 6-1, 6-7, 6-0.

Simona Halep s-a mai întâlnit de trei ori cu Elise Mertens. Sportiva din Constanța a câștigat două partide: 6-1, 6-2 a fost scorul în sferturile de la Roland Garros şi 6-0, 6-3, în optimile de la Madrid. Ambele jocuri au avut loc în 2018. Jucătoarea belgiană a învins-o pe Simona, scor 3-6, 6-4, 6-3, în finala ediţiei 2019 a Qatar Open.

VICTORIE PENTRU SIMONA HALEP!

Servește Simona pentru câștigarea meciului. Halep - Putintseva 6 - 4

Servește Putintseva pentru a rămâne în meci. Halep - Putintseva 5 - 4

Servește Simona pentru confirmarea break-ului. Reușește! Halep - Putintseva 5 - 3

Servește Putintseva. Un nou break reușit de Simona! Halep - Putintseva 4 - 3

Servește Simona pentru confirmarea break-ului. Rebreak reușit de Putintseva. Halep - Putintseva 3 - 3

Servește Putintseva. Break reușit de Simona! Halep - Putintseva 3 - 2

Servește Simona. Halep - Putintseva 2 - 2

Servește Putintseva. Halep - Putintseva 1 - 2

Servește Simona. Halep - Putintseva 1 - 1

Servește Putintseva. Halep - Putintseva 0 - 1

SETUL SECUND

Simona se impune clar în primul set, scor 6 la 1.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Simona Halep joacă la această oră contra Yulia Putintseva, în turul al treilea de la Australian Open.

Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în runda a treia la Australian Open, după ce a învins-o fără probleme pe britanica Harriet Dart, cu 6-2, 6-4. Halep şi Putintseva se vor înfrunta în premieră în circuitul profesionist.

Yulia Putintseva a învins-o în turul doi pe americanca Danielle Collins, cap de serie numărul 26, cu 6-4, 2-6, 7-5.

În ultimii trei ani, Putintseva s-a oprit în turul secund la Melbourne, singura dată când a ajuns în runda a treia fiind în 2016. Cel mai bun rezultat al său la un Grand Slam rămâne atingerea sferturilor de finală la Roland Garros, în 2016 şi 2018.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: