26
Vin, Apr

sursa foto: b1.ro

Eveniment

UPDATE

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul în casație formulat de fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea.

,,Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimatele inculpate, în sumă de câte 627 lei, precum și onorariul parțial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru recurentul inculpat, în sumă de 157 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în ședință publică, astăzi, 21 ianuarie 2020”, se precizează în minuta de ședință.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este aşteptată să se pronunţe, marţi, în legătură cu recursul în casaţie depus de Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la D.G.A.S.P.C. Teleorman.

În 14 ianuarie, Liviu Dragnea a fost adus în faţa judecătorilor şi a stat mai puţin de o oră la Înalta curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii au amânat pronunţarea pentru 21 ianuarie. 

Avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a precizat că a formulat recurs în casaţie întrucât la judecarea dosarului ”s-a aplicat în mod greşit legea, în mod răsturnat”, iar Liviu Dragnea a refuzat să plătească un prejudiciu întrucât s-a considerat nevinovat. 

Dragnea a recurs la două căi extraordinare de atac - contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.

În 10 decembrie 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins contestaţia în anulare, însă i-a acceptat recursul în casaţie, dar i-a respins cererea de suspendare a executării pedepsei.

Fostul lider al  PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv în 27 mai, de magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la D.G.A.S.P.C. Teleorman.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: