12
Dum, Mai

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede despăgubirea în cazul daunelor materiale, precum și în cazul vătămării fizice provocate de urși.

De asemenea, legea modifică anumite reguli de vânătoare.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 9 ianuarie a.c., decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr.407/2006. Astfel, se modifică articolul 13 din legea 407/2006, deoarece „pagubele produse de animale nu se delimitează numai la culturi agricole, silvice și la animale domestice, ci și la accidente auto, omucideri sau vătămări corporale produse de urși”, potrivit Mediafax.ro.

Legea în vigoare prevede că despăgubirile pot fi acordate doar de către conducătorii structurilor teritoriale ale Ministerului Apelor și Pădurilor, iar potrivit expunerii de motive, documentele necesare despăgubirii în caz de daune ajung greu la gărzile forestirere ale Ministerului Apelor și Pădurilor și de multe ori incomplete, fiind imposibilă despăgubirea.

Totodată, legea modifică și definiția vânătorii.

Detalii găsiți AICI.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: