04
Sâm, Mai

Eveniment

Revolta săcelenilor împotriva primarului Virgil Popa și a angajaților primăriei nu se oprește.

Se pare că edilul municipiului Săcele continuă să fie sfidător la adresa cetățenilor care l-au votat și cărora le-a promis transparență și colaborare pe perioada mandatului său de primar. Nimic mai greșit...din ce povestesc oamenii nu este prima dată când săcelenilor nu li se permite să asiste la o ședință în care se discută și se iau decizii care îi afectează în mod direct. Așa s-a întâmplat și astăzi când un grup de 10 persoane a fost întors de la ușă sub pretextul că este o ședință a comisiei tehnice de specialitate din cadrul primăriei la care aceștia nu au acces. În cadrul ședinței s-a discutat despre construcțiile și planurile din zona cartierului Bunloc.  

Anul trecut, 250 de locuitori ai municipiului Săcele s-au adunat pentru a-și manifesta dezacordul cu privire la modificarea cartierului Bunloc. Mai exact, oamenii nu doresc să se modifice funcțiunea dominantă a zonei, aceasta fiind prevăzută pentru a se construi vile individuale, case de vacanță și de turism.

Având în vedere lipsa de transparență pe care o afișează conducerea primăriei Săcele, oamenii sunt sceptici și au mari rețineri în ceea ce privește deciziile care sunt luate.

Contactată telefonic arhitectul șef din cadrul primăriei Săcele, Alina Roznovăț a susținut că săcelenii nu aveau acces la ședința susținută astăzi.

Dacă are rost prezența publicului la ședințele organizate de primărie sau nu rămâne la aprecierea săcelenilor și a locuitorilor cartierului Bunloc care sunt afectați în mod direct de deciziile luate cu privire la construirea unui viitor cartier de blocuri în zona respectivă.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: