27
Sâm, Apr

sursa foto: news.ro

Eveniment

Viorica Dăncilă a demisionat de la conducerea PSD, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, este preşedinte interimar.

Dăncilă a declarat că a înţeles opinia colegilor şi că este necesară o resetare a partidului. Ea i-a dat cuvântul lui Marcel Ciolacu care a precizat că toată lumea a avut ocazia să îşi spună punctul de vedere, a anunţat că Dăncilă va reveni la conducerea organizaţiei de femei şi a anunţat noua formulă de conducere. Întrebat ce îl recomandă pentru a conduce partidului, Ciolacu a menţionat faptul că este preşedintele Camerei, dar că mai are şi alte calităţi. El a mai spus că perioada în care PSD era condus de un tătuc s-a încheiat,iar acum este condus de o echipă.

"Aş vrea, înainte de toate, să vă spun că este pentru prima oară când eu am participat la un CEX în care toţi liderii şi-au spus opinia şi aşa a fost condusă şedinţa de doamna Dăncilă. (...) Cu toţii ne-am asumat multiplele greşeli făcute şi am ajuns la concluzia că este momentul unei resetări a partidului şi nu au căzut capete, aşa cum se aşteptau unii, drept urmare fostul preşedinte se regăseşte în echipă, la conducerea doamnelor", a declarat Marcel Ciolacu.

El a spus că primul obiectiv este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegeri normale.

"Alături de Paul Stănescu (secretar general) au intrat toate judeţele care au câştigat alegerile: preşedintele de la Teleorman, de la Mehedinţi, Gorj şi Giurgiu. Trebuie să fie şi o reprezentare regională şi pe fiecare regiune s-au făcut propuneri pe care le-am supus la vot: Zetea, Moldovan, Gliga, Nistorescu, Nica, Pavel Marian, Gabriela Firea si Mutu Gabriel", a precizat Ciolacu.

El a susţinut că este o echipă matură.

"Garantul este Paul Stănescu şi marea majoritate a colegilor au propus luna februarie în judeţe. Ca sa faci alegeri ordinare în fiecare judeţ durează cel puţin o lună de zile şi în februarie o să venim în faţa delegaţilor pentru alegerea unei conduceri care sa gestioneze alegerile de anul viitor", a afirmat Ciolacu.

El a menţionat că l-a recomandat faptul că este preşedintele Camerei.

"Sunt un bun organizator, sunt un om de echipă", a spus el.

Întrebat care e diferenta între el şi Dragnea, Ciolacu a spus: "În primul rând marea diferenţă este că pe mine mă cheamă Marcel Ciolacu şi pe el Liviu Dragnea. Nu a fost preluată această conducere prin forţă. A fost un gest de normalitate al doamnei preşedinte dupa ce ne-a ascultat. Nimeni nu i-a cerut demisia. Cu toţii am ajuns la concluzia că e un gest normal".

Ciolacu a ţinut să precizeze că epioca în care PSD a fost condus de un ”tătuc” s-a încheiat, iar acum este condus de o echipă.

La rândul său, Paul Stănescu, secretar general al PSD, a spus că a avut o relaţie "extraordinar de bună" cu Viorica Dăncilă "până am intrat în partid în aceste alegeri".

"Chiar o apreciez foarte mult şi, doamna Dăncilă, sper să rămânem aceiaşi buni prieteni", a spus Stănescu.

Întrebat ce se va întâmpla cu preşedinţii de organizaţii judeţene, Stănescu a spus: "Vom avea discuţii cu fiecare în parte, vom sta de vorbă, vom tăia şi porcul, vom avea discuţii clare".

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: