04
Sâm, Mai

sursa foto: evz.ro

Eveniment

Românii îşi aleg preşedintele, duminică, în cel de-al doilea tur de scrutin.

Cine va conduce România? Viorica Dăncilă sau Klaus Iohannis?

RTV va da publicității estimări realizate de SOCIOPOL, institut de sondare coordonat de sociologul Mirel Palada, singurul care a luat în calcul și date cu privire la votul din diaspora, iar brasovtv.com vă va ține la curent cu rezultatele exit-poll.

Klaus Iohannis –  67%

Viorica Dăncilă –  33%

Până la ora 21.00, la urne se prezentaseră în România aproape 9.1 milioane de alegători, în timp ce în diaspora, acolo unde votul continua, se va ajunge cel mai probabil la un milion de voturi.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, imediat după anunțarea rezultatelor exit-poll, că se va implica în negocierile din Parlament pentru a reuși să formeze o majoritate solidă în jurul PNL.

 

,,După această victorie sunt multe lucruri de făcut. Mă voi implica pentru a forma o nouă majoritate formată din partidele democratice, partide care ne vor duce spre România normală. Vă garantez că voi fi un președinte profund implicat. Este o înfrângere semnificativă pentru PSD, dar trebuie să fim realiști: am câștigat o bătălie, dar războiul nu a fost câștigat. Trebuie să mergem la vot și la locale, și la parlamentare. Abia atunci când PSD va fi trimis în opoziție vom putea să facem România așa cum ne-o dorim noi, cu toții.”, a spus Klaus Iohannis.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: