03
Vin, Mai

sursa foto: digisport.ro

Eveniment

România va juca în Islanda primul meci al barajului pentru Euro 2020, conform tragerii la sorți care a avut loc azi, la Nyon.

Dacă vor trece de nordici, tricolorii vor mai avea un singur hop de trecut până la turneul final: o nouă deplasare, cu învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Tragerea la sorți pentru barajul Nations League care poate duce România la EURO 2020 are loc vineri, de  la ora 13:00, în direct la ProTV, potrivit sport.ro.

România a ratat calificarea la EURO 2020 prin preliminariile clasice, însă mai are o șansă. România poate ajunge la Campionatul European din vara viitoare prin Nations League, iar tragerea la sorți a play-off-ului va avea loc astăzi, de la ora 13:00, la Nyon.

Ultimele patru echipe calificate la EURO 2020 vor veni din Nations League. România luptă pentru un loc la EURO 2020 cu Islanda, Bosnia-Herțegovina, Slovacia, Irlanda, Irlanda de Nord, Scoția, Norvegia, Serbia, Bulgaria, Israel, Ungaria, Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo și Belarus.

România, posibili adversary în play-off Nations League

Romania are în acest moment două variante posibile pentru meciul din semifinalele play-off-ului Nations League și, în funcție de traseul decis din semifinale, se contura și adversarul din finală în eventualitatea în care "tricolorii" vor trece de primul meci.

Astfel, pentru România există fie traseul A, fie traseul C. Cele 16 echipe care vor intra în play-off-ul Nations League sunt împărțite în patru urne. UEFA va decide, prin tragere la sorți, care națională de fotbal dintre Bulgaria, Romania, Israel și Ungaria va merge pe traseul C și care vor va merge pe traseul A.

Cum arată traseele:

Traseu A: Islanda, Bulgaria/Israel/Ungaria/Romania

Traseu B: Bosnia Hertegovina, Slovacia, Irlanda, Irlanda de Nord

Traseu C: Scoția, Norvegia, Serbia, Bulgaria/Israel/Ungaria/Romania

Traseu D: Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus

Daca va fi repartizată pe traseul A, România va juca în deplasare cu Islanda și, dacă se va califica, va juca în finală cu una dintre următoarele formații: Bulgaria, Israel sau Ungaria.

Dacă va fi repartizată pe traseul C, România va juca în deplasare cu Scoția și dacă se va califica va juca în finală fie cu Norvegia, fie cu Serbia.

Finala s-ar putea juca pe teren propriu, însă sunt șanse mari ca meciul să se dispute cu porțile închise, în urma incidentelor de la meciul cu Suedia.

Semifinalele play-off-ului Nations League sunt programate pentru 26 martie 2020, iar finalele pentru 31 martie 2020.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: